2017 m. rugpjūčio 2 d., trečiadienis

Greel Feel jaunystę išsaugantis veido kremas


   Kadangi pastaruoju metu nedirbu, o auginu vaikelį, todėl esu labai stipriai apribojusi savo pirkinių krepšelį. Perku tik tada, kada tikrai reikia ir nepasiduodu staigiam impulsui. Pas mane nerasite penkių šampūno buteliukų ar trijų veido kremų. Natūrali kosmetika dažniausiai pasižymi skalsumu ir trumpu galiojimo terminu, kartais net tą vieną vienetą sunku suvartoti per nurodytą terminą. O aš nelinkusi mėtyti gero daikto į šiukšlių dėžę. Kitas dalykas, atsigręžiau į ekonomiškesnės kainos kosmetiką ir/arba medžioju dideles nuolaidas, akcijas parduotuvėse. Nemanau, jog pigesnė kosmetika yra blogesnė, gamintojai labiau pataupo reklamai, įpakavimui, gal ir sudėtys paprastesnės, tačiau vertų dėmesio produktų tikrai galima rasti. O ir ne visi prabangūs produktai verti savo kainos. Teko girdėti net tokią nuomonę, kad joks veido kremas nevertas daugiau nei 20 eur kainos. Gal tai ir tiesa.
    Retorinius klausimus palikim kitam kartui ir grįžkim į Žemę. Mano veidas pastaruoju metu draugauja su "Green Feel"jaunystę saugančiu veido kremu, kurio sudėtyje bruknių ekstraktas. "Green Feel" tai nebrangi lietuviška kosmetika, lengvai randama didesniuose prekybos centruose. O grožio mugių metu galima nusipirkti vos už  kelis euriukus. Lengvas atodūsis sulieknėjusiai piniginei. Šią kosmetiką seniai pastebėjau, bet į rankas paėmusi šampūną vėl padėjau jį atgal. Pagalvojau, kas čia per green kosmetika su SLS sudėtyje? Bet daug vėliau išvydau veido priežiūros liniją ir nusprendžiau duot šansą. Man reikėjo drėkinančio kremo kasdienai. Kažkodėl drėkinantis kremas su moliūgų ekstraktu manęs nesudomino ir pasirinkau jaunystę išsaugantį su bruknėmis, kuris turėtų atlikti daugiau nei įprastas drėkinantis variantas. 
     Išsami Kosmetikos DNR sudėties analizė čia, todėl aš labai nesikapstysiu nagrinėdama kiekvieną ingredientą. 


Ingredients: Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Olea Europaea Fruit Oil, Hydroxystearyl Alcohol, Hydroxystearyl Glucoside, Glycerin, Glyceryl Stearate SE, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Vaccinium Vitis-Idaea Fruit Extract, Caprylyl Glycol, Phenethyl Alcohol, Sodium Hyaluronate, Tocopheryl Acetate, Xanthan Gum, Citric Acid.

   Taigi, kremas patvirtintas dermatologų ir kaip hipoalerginė priemonė tinka net jautriai odai. Praturtinta natūraliu bruknių ekstraktu, kuriame esti mūsų odai naudingi vitaminai C ir A. Jie stiprina veido odą, padeda išsaugoti jos elastingumą, stangrumą. Taip pat populiariausias  drėkinančių, jauninančių kremų Šventasis Gralis - hialurono rūgštis, kuri intensyviai drėkina veido odą, padeda išsaugoti jos skaistumą. Deja, abu ingredientai tolokai sudėties gale, todėl, manau, jų kiekiai per maži intensyviam poveikiui. Neaišku kiek hialurono rūgšties yra apskritai. Skaičiau, jog verti dėmesio tie kremai, kur ši rūgštis sudaro ne mažiau kaip 2 proc. produkto. Bet užtat, palankiau nuteikia alyvuogių ir simondsijų aliejai, sudėtyje nėra konservantų ir sintetinių kvapiklių. 



   Mano nuomone, šis kremas per menkos svorio kategorijos, kad pajėgtų stoti į kovą su senėjimo procesais, bet kaip lengva drėkinanti-maitinanti priemonė kasdienai visai maloni. Jis lengvos konsistencijos, greitai susigeria į odą, nepalieka jokio riebumo ar tempimo jausmo. Tinka naudoti prieš atliekant makiažą. Kvapas neintensyvus, gėlinis, nesukels diskomforto jautriai nosytei. Pakuotė labai paprasta, standartinis plastmasinis indelis su dozatoriumi. Vieno paspaudimo visiškai pakanka patepti veidą. Maloni smulkmena, išardžius popierinę pakuotę, jos viduje radau atspausdintą kremo sudėtį  su kiekvieno ingrediento paaiškinimu. Labai patogu, jei esate visiškai žalia analizuojant sudėtis, bet iš kitos pusės, pirma tą kremą reikia nusipirkti, kad perskaitytum.
   Apibendrinant galiu pasakyti, jei jūsų odos nereikia gydyti, atstatinėti  ar neturi kažkokių specialių poreikių, šis kremas puikiai tiks kaip kasdienė priemonė. Tai yra, jei jūsų oda daugmaž normali, nereikia jos super drėkinti, maitinti ar kitaip puoselėti, neturite ryškių odos defektų bei tuo pačiu trokštate  lengvos priemonės, tada verta pabandyti. Bet tikrai ne jaunystės eliksyras.  

Jurgita

2 komentarai: