2016 m. birželio 26 d., sekmadienis

Monoi de Tahiti: ypatingai kvapnus drėkiklis



      Nieko nėra fantastiškiau, kaip dovanų proga gauti čekį į "Kvapų namus". Kad ir kaip nemėgčiau tokio tipo dovanų gimtadienio ar Kalėdų progomis. Išsirinkau ten laiko patikrintus ir pamėgtus produktus bei keletą man visiškai naujų ir nebandytų. Į monoi dairiausi jau labai ilgai, bet nebuvau visiškai tikra, kiek man jo iš tiesų reikia. Gavusi kuponą, savaime suprantama, nesiryžau pasakyti sau "ne".

      Žodis monoi jau pats savaime skamba egzotiškai ir paslaptingai. Kai išgirstame žodžius "kokosų aliejus", "alyvuogių aliejus", mums tikrai labai aišku, apie ką kalbama. O kaip įsivaizduoti, kas tas monoi ir iš kur jis atsiranda? Tai Polinezijos turtas, o jo gamyba primena tikrą ritualą: besiskleidžiantys gardenijų žiedai surenkami anksti ryte ir iškart merkiami į kokosų aliejų, kur jie prabūna 14 dienų ir naktų. Kokosų aliejus, kurio nepriekaištinga kokybe polineziečiai taip pat gali pasigirti, sutraukia visas naudingąsias ir kvapniąsas medžiagas iš pamerktų žiedų. 

      Polinezijos moterų ypač vertinamas dėl drėkinamųjų savybių, naudojamas tiek kūnui, veidui, tiek ir plaukams. Šių dviejų - kokosų aliejaus bei gardenijų žiedų - komponentų draugystė lemia, jog produktas yra nepaprastai turtingas vitaminu E, antioksidantais, lauro rūgštimi. Tai ypatingai aktualu profilaktikai prieš strijas, raukšleles. Ilgainiui naudojamas monoi apsaugo nuo odos senėjimo, minkština odą ir svarbiausia - puikiai ją drėkina, todėl tinkamas sausai ir net labai sausai odai (paveiktai egzemos ar kitų problemų). Taip pat gerai juo pasitepti odą norint lygiai ir gražiai įdegti prieš ir po saulės vonių. Kokosų aliejus turi šiokį tokį SPF, tačiau pasikliauti tik juo vieninteliu nevertėtų, mat SPF itin žemas - 2 ar vos kiek daugiau. Kalbant apie šią kaitrą, kuo didesnis SPF, tuo tik geriau! 

      Kokosų aliejus man visuomet asocijuojasi su vasara. Kiek save prisimenu, tiek šią, tiek praeitą vasarą kojos net nesąmoningai nešdavo mane jo nusipirkti. Ir dabar turiu atskirą kokosų aliejaus talpą iš Kvapų namų šalia monoi. Spėkite, kurį traukiu dažniau. :) 

      Kalbant apie būtent šio, nuotraukoje matomo monoi savybes: 

  • Kvapas yra pirmas žodis, šaunantis į galvą. Nes jis svaigina, apsuka galvą, pakelia nuotaiką, priverčia jaustis ypatinga, žavia! Ir kas geriausia - jis išlieka ypač ilgai. Žinoma, tai gali būti vertinama ir kaip neigiama savybė, tačiau manęs, kaip įsimylėjusios šį kvapą, tai nei kiek neerzina. Nereikės nei kvepintis, pamatysite. Toks moteriškas, švelnus, subtilus ir... ypatingas! :) 
  • Drėkinimas. Dažniausiai prie įvairių produktų pažymima, kad jie "puikiai drėkina", nors labai neretai tenka nusivilti. Šiuo atveju drėkinimas tikrai egzistuoja ir jau tikrai ne pirma moteris tai pabrėžia savo atsiliepimuose. Ir ne veltui Polinezijos moterys už tai jį taip vertina;
  • Greitai susigeria. Aš naudoju iškart po dušo ant drėgnos odos ir jau netrukus galiu rengtis; 
  • Gali būti naudojamas plaukams. Man bandyti neteko, nes kokosų aliejus plaukams man labai netiko, tačiau rašoma, jog jis padeda atkurti sausų ir pažeistų plaukų struktūrą, išlygina plauko sieneles, padeda nuo pleiskanų, esant plaukų slinkimui, besišakojantiems galiukams.
O kas neigiamo? Kvapų namų puslapyje rašoma, kad būtent šis, gardenijų kvapo monoi, sudėtyje turi sintetinių aromaterapinių komponentų ir tai vienintelis KN produktas, kuriam yra padaryta išimtis - taip jis patinka klientėms. Ten rašoma, jog Taičio gyventojai neturi galimybės pagaminti tokio kvapnaus aliejaus, kuris atitiktų europiečių poreikius, tik iš natūralių komponentų. Šiaip ar taip, uosčiau visus KN esančius monoi. Kvapai, žinoma, nepalyginamai blankesni, bet toms, kurioms aktualus šimtaprocentinis natūralumas, KN siūlo ir visiškai natūralių. Tikiu, kad jie drėkina lygiai taip pat gerai, kaip ir šis gardenijų kvapu prisotintas. Mano sąraše tikrai atsirado vietos ir tiems, paprastesniems, bet niekuo ne prastesniems. 

      Tai buvo mano nuoširdi rekomendacija jums. Jeigu nepirksite gardenijų, būtinai įsigykite kitą monoi. Vien tik už drėkinimą rašau dešimt su pliusu. Geros jums likusios dienos! 

Laura


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą